Beheersmodel Audit

t

Wanneer maak je kans op een beheersaudit?

Beheersmodel Audit FysiotherapieEen beheersmodel audit kan een behoorlijke aanslag zijn op je praktijk en privéleven. Zelfs als je goed voorbereid bent, is de stressfactor hoog. Er staat namelijk nogal wat op het spel, namelijk het contract met een van de zorgverzekeraars. De belangrijkste reden om te worden aangeschreven voor deze audit is het behandelgemiddelde.

We’ve been there…

De audit en zorgen kunnen niet worden weggetoverd, maar de juiste begeleiding en ondersteuning scheelt al een slok op een borrel. beheer audit voor fysiotherapeuten
Het is belangrijk om te weten wat wel en vooral niét moet gebeuren om auditproof te zijn.
Met onze ervaring aan beide kanten van de tafel van een audit, weten we precies hoe je je voelt en wat er nodig is tijdens het proces om te slagen.

m

Hoe gaat zo’n fysiotherapie audit er in de praktijk aan toe?

Bij een beheeraudit komen, net zoals bij een plus-audit, twee auditoren naar de praktijk. Na ontvangst en introductie aan elkaar worden de gasten rondgeleid door de praktijk. Hierbij wordt gekeken een aantal criteria, zoals bijvoorbeeld hygiëne en privacy. Na de rondleiding begint het echte werk en komen de dossiers aan bod. beheers audit fysiotherapiepraktijkAfhankelijk van het aantal medewerkers kiezen de auditoren willekeurig een aantal dossiers van betreffende zorgverzekeraar. Onze ervaring is dat je heel intensief wordt meegenomen in het proces, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het einde van de audit wat betreft de uitkomst. Van de uitslag wordt een rapportage gemaakt, gezamenlijk besproken en ondertekend.

l

Wat gebeurd er na de audit?

De rapportage wordt opgestuurd naar het auditbureau. Zij dragen er zorg voor dat de benodigde documenten bij de betreffende zorgverzekeraar terechtkomen. Bij een positieve uitslag, betaalt de zorgverzekeraar de factuur en kun je verder gaan met je dagelijkse praktijkvoering.fysiotherapie audit voor cz of achmea
Echter, bij een negatieve uitslag mag jij de factuur betalen. Vervolgens kom je terecht in een verbetertraject met onder andere verplichte cursusdagen en een tweede audit. Deze kosten zijn allemaal voor rekening van de jou als praktijkeigenaar.
Mocht de tweede audituitslag negatief zijn, dan ben je het contract met die zorgverzekeraar kwijt!

Kan ik me hierop voorbereiden?

De tijd tussen de uitnodiging van een zorgverzekeraar, zoals CZ, Achmea of Menzis, en de feitelijke audit wordt elk jaar korter. Hierdoor wordt het ook steeds moeilijker om goed voorbereid voor de dag te komen. beheersaudit en verslaglegging
Het wordt dus steeds belangrijker om hier preventief stappen in te ondernemen. Het belangrijkste item is uiteraard de fysiotherapeutische verslaglegging. Moet een dagjournaal SOEP zijn, wanneer is een doel SMART genoeg geformuleerd?
Naast het methodisch handelen inzichtelijk maken, zijn ook andere criteria zoals wetgeving en CKR-registratie essentieel.

Hoe belangrijk is begeleiding tijdens dit proces?

Natuurlijk kun je zelf aan de slag om informatie te gaan zoeken voor elk criterium van een audit. Naast het feit dat dit een tijdrovende klus is, gebeurt het ook niet zelden dat een praktijk de verkeerde informatiebron gebruikt. Het gevolg kan zomaar een niet-conform criterium zijn, zonder dat je hiervan bewust bent.Audit begeleiding voor fysios
Na het vergaren van alle benodigde kennis moet deze nog worden geïmplementeerd in de dagelijkse praktijkvoering. Hier zijn verschillende strategieën voor, sommige werken beter dan anderen.
De moeilijkste fase is misschien wel het onderhouden van je kwaliteitssysteem. Bijvoorbeeld het ‘verslappen’ na een fysiotherapie audit is een bekend verschijnsel.
Bij bovengenoemde stappen heeft Beheers Je Audit de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen in huis om hierin de meest effectieve en tijdbesparende keuzes te kunnen maken.

MEER INFO?

Vraag naar een gratis consult

MEER INFO?

Vraag naar een gratis consult